Tramp: Kašogija možda ubili nekontrolisani elementi

Izvor: N1 televizija, 15.Okt.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Kašogija možda ubili "nekontrolisani elementi"

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da postoji mogućnost da su saudijskog novinara Džamala Kašogija ubili "nekontrolisani elementi".

"Kralj (Saudijske Arabije) snažno je negirao da je znao da se bilo šta dešava. (...) Ne želim da spekulišem, ali mi se čini da bi to, možda, moglo biti delo nekontrolisanih elemenata. Ko zna", rekao je Tramp.

Američki predsednik je rekao da SAD blisko sarađuju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << s Turskom da pronađu odgovore u vezi s nestankom Kašogija. Tramp je naveo i da je poslao američkog državnog sekretara Majka Pompea da se sastane sa saudijskim kraljem.

Saudijski novinar Kašogi, kritičar vlasti u Rijadu, nestao je 2. oktobra, kada je otišao u konzulat u Istanbulu da uzme dokumente za venčanje. Turski zvaničnici strahuju da su saudijske vlasti ubile Kašogija i raskomadale njegovo telo.

Saudijska Arabija je te navode nazvala neosnovanim, ali nije dala objašnjenje kako je novinar nestao po ulasku u konzulat. Za danas je najavljen pretres saudijskog konzulata u Istanbulu. Tramp je ranije zapretio Rijadu oštrim sankcijama, ukoliko se pokaže da su saudijske vlasti odgovorne za smrt Kašogija, ali je isključio mogućnost da se obustavi prodaja oružja ultrakonzervativnoj kraljevini.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.