Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2019, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp razmatra mogućnost pomilovanja vojnika optuženih za ratne zločine

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je večeras da razmatra mogućnost pomilovanja nekoliko američkih vojnika optuženih za ratne zločine, uključujući slučajeve u kojima su vojnici optuženi za ubijanje neonaoružanih civila ili već zarobljenih neprijatelja.

Tramp je pred odlazak u posetu Japanu rekao da razmatra tu mogućnost uoči praznika Dana sećanja.

"Neki od tih vojnika su ljudi koji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su se borili teško i dugo. Učimo ih da budu dobri borci, a onda kada se bore, ponekad budu tretirani nepravdeno", rekao je američki predsednik i dodao da za sada samo razmatra to pitanje i da još ništa nije odlučeno.

Američki veterani vijetnamskog rata saopštili su da se protive ideji o pomilovanju onih koji su optuženi i osuđeni za ratne zločine, smatrajući da bi se na taj način zaobišlo da pravda bude zadovoljena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp razmatra pomilovanje nekoliko vojnika optuženih za ratne zločine

Izvor: Radio 021, 25.Maj.2019, 07:53

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da razmatra mogućnost pomilovanja nekoliko američkih vojnika optuženih za ratne zločine, uključujući slučajeve u kojima su vojnici optuženi za ubijanje neonaoružanih civila ili već zarobljenih neprijatelja...Tramp je pred odlazak u posetu Japanu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.