Tramp razgovarao sa srpskim vladikama u SAD

Izvor: B92, 09.Apr.2020, 13:08

Tramp razgovarao sa srpskim vladikama u SAD

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je sa episkopima Srpske pravoslavne crkve - zapadnoameričkim Maksimom i istočnoameričkim Irinejem.

Tramp je održao "konferencijski telefonski razgovor", u sredu, sa "verskim liderima na teritoriji SAD, uoči hrišćanskog Vaskrsa i jevrejske Pashe, po pitanju reagovanja na Covid -19", izvestio je portal Sabonik.net, navodeći da su tom prilikom sa američkim predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razgovarala i ova dva episkopa SPC, čija su sedišta na području Amerike.

Tramp je zahvalio svim verskim zajednicama na podršci i veri koju pružaju u borbi proti koronavirusa.

"Vaše zajednice ostaju povezane. Divim se vama koji obezbeđujete službe za vaše vernike putem onlajn prenosa. Pratio sam tri takve službe. Ništa ne može zameniti prisustvo u Crkvi, ali mislim da je i to bilo dobro. Vi pružate vašim zajednicama priliku da se mole, proučavaju Bibliju, pozivate vernika da im pružite utehu. Moja administracija će nastaviti da ukazuje čast za velike napore koje su verske organizacije uložile da bi odgovorile potrebama ljudi u vreme krize", poručio je predsednik Donald Tramp.

Usled virusne zaraze, bogoslužbena mesta su zatvorena za službe zbog mera fizičke udaljenosti.

Pošto se približava Vaskrs, mnoge crkve i kongregacije se pripremaju da svoje službe prenose uživo, putem televizijskih kanala i društvenih mreža.

Tramp je razgovarao sa provajderima telekomunikacionih mreža kako bi se obezbedio pouzdani internet-protok usled povećanog korišćenja interneta.

Tramp je, takođe, obećao i finansijsku podršku američke administracije verskim zajednicama s obzirom na njihov neprofitni status, naveo je portal Sabornik.net.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp razgovarao sa vladikama SPC čije je sedište u Americi o borbi protiv korona virusa

Izvor: Danas, 09.Apr.2020

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je, povodom pandemije korona virusa, sa episkopima Srpske pravoslavne crkve (SPC) - zapadnoameričkim Maksimom (Vasiljevićem) i istočnoameričkim Irinejem (Dobrijevićem).

Nastavak na Danas...

Tramp obećao dobar rad interneta i finansijsku pomoć

Izvor: Danas, 09.Apr.2020

Pred predstojeće najveće jevrejske i hrišćanske praznike - Pashu i Vaskrs predsednik SAD Donald Tramp održao je u sredu telefonsku konferenciju sa verskim visokodostojnicima u ovoj zemlji, među kojima su bila i dvojica episkopa SPC - zapadnoamerički Maksim (Vasiljević) i istočnoamerički Irinej...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.