Tramp: Kašogija možda ubili nekontrolisani elementi

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Okt.2018, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Kašogija možda ubili nekontrolisani elementi

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas da postoji mogućnost da su saudijskog novinara Džamala Kašogija ubili "nekontrolisani elementi".

"Kralj (Saudijske Arabije) snažno je negirao da je znao da se bilo šta dešava. (...) Ne želim da špekulišem, ali mi se čini da bi to, možda, moglo biti delo nekontrolisanih elemenata. Ko zna", rekao je Tramp.

Džamal Kašogi, kritičar saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana, nestao je 2. oktobra pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu.

Turski zvaničnici su u više navrata iznosili strahove da su saudijske vlasti ubile Kašogija i raskomadale njegovo telo.

Saudijska Arabija je te navode nazvala neosnovanim, ali nije dala objašnjenje kako je novinar nestao po ulasku u konzulat. Tramp je ranije zapretio Rijadu oštrim sankcijama ukoliko se pokaže da su saudijske vlasti odgovorne za smrt Kašogija ali je isključio mogućnost da se obustavi prodaja oružja ultrakonzervativnoj kraljevini.

Tramp ragovarao sa saudijskim kraljem: Salman nema saznanja o nestanku Hašogija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je razgovarao sa saudijskim kraljem Salmanom koji mu je rekao da nema saznanja o tome šta se dogodilo s novinarom Džamalom Kašogijem kome se trag gubi 2. oktobra.

"Upravo sam razgovarao sa saudijskim kraljem koji negira bilo kakvo saznanje o onome što je moglo da se dogodi 'našem saudijskom građaninu'", naveo je Tramp na Titeru.

Američki predsednik je rekao da SAD blisko sarađuju s Turskom da pronađu odgovore u vezi s nestankom Kašogija.

Tramp je naveo i da je poslao američkog državnog sekretara Majka Pompea da se sastane sa saudijskim kraljem.

Saudijski novinar Kašogi, kritičar vlasti u Rijadu, nestao je 2. oktobra kada je otišao u konzulat u Istanbulu da uzme dokumente za venčanje.

Turski zvaničnici strahuju da su saudijske vlasti ubile Kašogija i raskomadale njegovo telo.

Saudijska Arabija je te navode nazvala neosnovanim, ali nije dala objašnjenje kako je novinar nestao po ulasku u konzulat.

Za danas je najavljen pretres saudijskog konzulata u Istanbulu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: Kašogija možda ubili "nekontrolisani elementi"

Izvor: N1 televizija, 15.Okt.2018

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da postoji mogućnost da su saudijskog novinara Džamala Kašogija ubili "nekontrolisani elementi"..."Kralj (Saudijske Arabije) snažno je negirao da je znao da se bilo šta dešava. (..) Ne želim da spekulišem, ali mi se čini da bi to, možda, moglo biti delo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.