Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2017, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp prvo otkazuje sporazum o Transpacifičkom partnerstvu

VAŠINGTON - Novoizabrani američki predsjednik Donald Tramp najavljuje da će prvog dana svog mandata, u subotu, otkazati trgovinski sporazum o Transpacifičkom partnerstvu.

"Umjesto toga, pregovaraćemo o sklapanju bilateralnih trgovinskih sporazuma kako bismo vratili poslove i industriju nazad na američko tlo", najavio je Tramp.

Njegovi prioriteti su i ukidanje "ograničenja proizvodnje američke >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << energije, koje ubija poslove", te otvaranje "miliona visoko plaćenih radnih mjesta".

Tramp namjerava odmah da osnuje tim sajber-kontrole sa pripadnicima vojske, zakonodavstva i privatnog sektora.

On planira da "zaustavi ilegalnu imigraciju, te imigraciju iz područja koja imaju probleme u vezi sa terorizmom".

U videu koji je snimio za svoje pristalice i građane SAD, Tramp najavljuje istraživanje svih zloupotreba viznih režima koje "potkopavaju" američke radnike.

On želi da zabrani službenicima da se bave lobiranjem pet godina nakon napuštanja Vlade, navode američki portali.

Tramp će opozvati mnoge izvršne naredbe Baraka Obame poput onih o imigraciji i klimatskim promjenama.

Što se tiče spoljne politike, Tramp želi da uspostavi novi odnos sa Rusijom, uprkos protivljenju i demokrata i njegovih republikanaca.

Tramp očekuje da će se odnosi sa Rusijom poboljšati odmah, a javnost iščekuje šta će se dogoditi sa 35 ruskih diplomata koje je Obama protjerao iz zemlje nakon skandala sa navodnim hakovanjem i miješanjem u predsjedničke izbore.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.