Tramp preti ukidanjem subvencija Dženeral motorsu zbog otpuštanja

Izvor: Večernje novosti, 27.Nov.2018, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp preti ukidanjem subvencija Dženeral motorsu zbog otpuštanja

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je danas da će "ukinuti sve subvencije" automobilskom gigantu Dženeral motorsu Američki predsednik Donald Tramp zapretio je danas da će "ukinuti sve subvencije" automobilskom gigantu Dženeral motorsu (GM), koji je izazvao njegov bes najavom o zatvaranju više hiljada radnih mesta u politički važnim američkim državama. "Vrlo sam razočaran Dženeral motorsom. SAD su spasle Dženeral motors i to im je hvala. Razmatraćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ukidanje svih subvencija, uključujući i za električna vozila", napisao je danas Tramp na Tviteru. Dženeral motors juče je najavio da će zatvoriti pet fabrika i ukinuti 14.000 radnih mesta u Severnoj Americi.PROČITAJTE JOŠ: "Generalka" u Dženeral Motorsu - otpušta 14.700 ljudi u SAD Tramp je kritikovao generalnu direktorku GM-a Meri Baru zbog zatvaranja fabrika u američkim državama Ohajo, Mičigen i Merilend a da "ništa" ne zatvara u Meksiku i u Kini.PROČITAJTE JOŠ: AUTO-SEKTOR UPOZORAVA: Tarife SAD gase stotine hiljada radnih mesta Trampov ekonomski savetnik Leri Kudlou rekao je danas da je reakcija Bele kuće "ogromna količina razočarenja koja se čak pretvara u bes". Kudlou se sastao juče s generalnom direktorkom Dženeral motorsa Meri Bara posle objave kompanije o planiranom ukidanju radnih mesta. On je rekao da je izgledalo kao da GM okreće leđa Trampu zatvaranjem svojih fabrika na američkom srednjem zapadu. On je rekao da ne vidi nagoveštaje recesije i nije isključio da bi Bela kuća mogla da preduzme akcije protiv GM-a. Dženeral motors je naveo da odustaje od mnogih modela automobila i da se restrukturira da bi se više usmerio na električna vozila.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tramp besan: To nam je hvala?! Gasimo sve za Dženeral motors

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 13:39

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je da će ukinuti sve subvencije Dženeral motorsu zbog najave da će ta kompanija otpuštati radnike...Tramp, očigledno besan zbog te najave oglasio se na svom Tviter nalogu:.."Vrlo sam razočaran Dženeral motorsom. SAD su spasle Dženeral motors i to im...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.