Tramp preti: Uništićemo Tursku ako napadne Kurde

Izvor: B92, 14.Jan.2019, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp preti: Uništićemo Tursku ako napadne Kurde

Predsednik SAD Donald Tramp kaže da će ekonomski uništiti Tursku ako napadne Kurde tokom američkog povlačenja iz Sirije.

Američki predsednik to je napisao na svom Tviter nalogu.

“Počinje dugotrajno povlačenje iz Sirije dok napadamo mali preostali deo teritorijalnog kalifata Islamske države iz više pravaca. Ponovo ćemo ih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napasti iz postojeće obližnje baze ako se ponovo formiraju. Ekonomski ćemo uništiti Tursku ako napadne Kurde. Napravite bezbednosnu bazu od 20 milja”, napisao je Tramp.

Predsednik SAD je poručio i treba da se zaustave beskrajni ratovi.

“Isto tako, ne želim da Kurdi izazivaju Tursku. Rusija, Iran i Sirija će imati najveću korist od dugoročne američke politike uništavanja ID u Siriji, prirodnih neprijatelja. Takođe, i mi imamo koristi, ali sada je vreme da dovedemo naše trupe kući. Zaustavite beskrajne ratove!”, rekao je Tramp.

Koalicija protiv Islamske države, predvođena SAD, započela je proces povlačenja iz Sirije, saopštio je u petak portparol koalicije.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Britaniji, objavila je da je povlačenje počelo u četvrtak uveče.

U Siriji ima oko 2.000 američkih vojnika.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"UNIŠTIĆEMO TURSKU AKO..." Tramp izneo STRAŠNU PRETNJU, ovo je linija koju Ankara NE SME DA PREĐE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2019

Predsednik SAD Donald Tramp kaže da će ekonomski uništiti Tursku ako napadne Kurde tokom američkog povlačenja iz Sirije...Američki predsednik to je napisao na svom Tviter nalogu...- Počinje dugotrajno povlačenje iz Sirije dok napadamo mali preostali deo teritorijalnog kalifata Islamske države...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.