Izvor: RTS, 02.Okt.2020, 23:51

Tramp zbog povišene temperature i kašlja prebačen u bolnicu

Američki predsednik Donald Tramp prebačen je u bolnicu Volter Rid, svega 24 časa nakon što je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.
Predsednik SAD Donald Tramp prebačen je u petak uveče u vojnu bolnicu "Volter Rid" u Merilendu, pošto je, nedugo nakon što je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus, počeo da pokazuje prve simptome, poput blago povišene temperature i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kašlja.

Fotografije objavljene nedugo pošto se predsednik SAD ukrcao u predsednički helikopter "Marine One" pokazuju da je Donald Tramp sam izašao iz Bele kuće, odšetao stotinjak metara i ukrcao se u letelicu, kojom je prebačen do bolnice.
Bela kuća je prethdno saopštila da će Tramo, iz predostrožnosti i po preporuci lekara i medicinskih stručnjaka, narednih nekoliko dana raditi iz predsedničke kancelarije u bolnici.
Njujork tajms navodi da se Tramp, pozdravio sa oficirima koji su ga čekali ispred bolnice Volter Rid i zatim ušao u limuzinu, kojom su ga odvezli do mesta na kojem će provesti narednih nekoliko dana.
"Predsednik Tramp ostaje dobre volje, ima blage simptome, i radi tokom celog dana ", izjavila je portparolka Bele kuće Kajli Mekenani.
Lekari su insistirali na tome da predsednik Tramp ode u bolnicu, kako bi mogao da dobije hitnu medicinsku negu ukoliko to bude neophodno.

Odmah po objavljivanju vesti da je Tramp prebačen u bolnicu, njegov prethodnih u Beloj kući Barak Obama mu je poželeo brzo ozdravljenje i istakao da je u vremenu krize, kakva trese SAD tokom pandemije koronavirusa, najvažnije da svi Amerikanci pokažu zajedništvo. 
Još uvek nije sasvim jasno kako će Trampovo zdravstveno stanje uticati na tok kampanje pred predsedničke izbore, koji se u SAD održavaju u novembru.
Njegov rival, demokrata Džo Bajden je, kako javljaju američki mediji, naložio da se odmah povuku sve predizborne poruke koje su prikazivale Trampa u negativnom svetlu, dok je republikancima bliska televizijska mreža Foks predložila da se kampanja obustavi na dve nedelje. 
Nedugo posle Obame, Trampu je brz oporavak poželeo i severnokorejski lider Kim Džong Un. 
Ranije danas Bela kuća je saopštila da su američki predsednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija pozitivni su na koronavirus.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POZNATO STANJE AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Stiglo saopštenje iz Bele Kuće (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2020, 00:21

Američki predsednik Donald Tramp prebačen je u bolnicu zbog virusa korona.., potvrdila je Bela kuća...Kako je saopšteno iz Bele kuće, Tramp će u bolnici "Volter Rid" ostati nekoliko dana...- Predsednik je dobrog duha, ima blage simptome i radio je celog dana. Iz razloga predostrožnosti, i na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.