Tramp posle iranskog napada poručio da je sve u redu

Izvor: RTS, 08.Jan.2020, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp posle iranskog napada poručio da je "sve u redu"

Američki predsednik kasno sinoć oglasio se na Tviteru sa porukom da je "sve u redu" i da će se naciji obratiti ujutru.
"Sve je u redu! Iz Irana su ispaljene dve rakete na vojne baze u Iraku", poručio je američki predsednik Donald Tramp na Tviteru u 21.45 po istočnoameričkom vremenu, najavljujući novo obraćanje u sredu ujutru.
"Procenjujemo gubitke i štetu. Za sada je dobro. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Imamo daleko najbolju i najopremljeniju vojsku na svetu. Ujutru dajem izjavu," napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Portparolka Bele kuće Stefani Grišam objavila je noćas neposredno posle napada da je predsednik obavešten o svemu i da se konsultuje sa svojim timom za nacionalnu bezbednost.
Demantovala je izveštaje nekih medija da je tokom noći pripremano vanredno obraćanje predsednika. 

Obraćanje američkog predsednika javnosti očekuje se posle podneva po srednjoevropskom vremenu. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irački antivladini demonstranti protestovali zbog napada Irana

Izvor: Danas, 08.Jan.2020

Oko 100 pripadnika iračkog protestnog pokreta demonstriralo je jutros u Bagdadu protiv iranskog raketnog napada na dve vojne baze u Iraku u kojima su bili američki vojnici.

Nastavak na Danas...

Tramp se oglasio nakon iranskog napada: Imamo najmoćniju vojsku na svijetu

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jan.2020, 01:11

Američki predsjednik Donald Tramp kratko se oglasio na Twitteru nakon što je Iran ispalio balističke rakete na dvije američke vojne baze u Iraku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.