Tramp pisao Tačiju: Očekujem Vas i Vučića u Beloj kući kad postignete sporazum

Izvor: RTS, 18.Dec.2018, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp pisao Tačiju: Očekujem Vas i Vučića u Beloj kući kad postignete sporazum

Američki predsednik Donald Tramp je u pismu Hašimu Tačiju naveo da je postizanje sporazuma između Beograda i Prištine dostižno. Očekujem da Vas i predsednika Aleksandra Vučića dočekam u Beloj kući da bismo proslavili to što će biti istorijski sporazum, naveo je Tramp.
Američki predsednik Donald Tramp zatražio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u pismu od političkih lidera na Kosovu da budu jedinstveni u postizanju sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom. To pismo objavio je kosovski predsednik Hašim Tači na svom Fejsbuk nalogu.

U njemu se navodi da je taj sporazum šansa za Kosovo i da bi njeno propuštanje moglo značiti nazadovanje na duže vreme. Potrebno je suzdržati se od akcija koje bi postizanje dogovora učinile težim, smatra Tramp.
"Spremni smo da vam pomognemo u nastojanjima za postizanje sporazuma koji bi se balansirano odrazio interese Kosova i Srbije. Takav sporazum je dostižan. Očekujem da Vas i predsednika Aleksandra Vučića dočekam u Beloj kući da bismo proslavili to što će biti istorijski sporazum", navodi se u pismu američkog predsednika Donalda Trampa upućenom kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.
Tramp je naveo i da su SAD uložile mnogo u Kosovo kao "nezavisnu i suverenu državu". "Želimo da vaša zemlja nastavi da se razvija", piše u pismu američkog predsednika. 
Naveo je i da mu je bilo zadovoljstvo da razgovara sa Tačijem u Parizu i da Kosovo smatra partnerom u nastojanjima da garantuje mir i stabilnost u Evropi.
Tači mu je na Tviteru zahvalio za "moćnu podršku" kosovskoj nezavisnosti i nastojanju da se postigne sporazum sa Beogradom. Kaže da se raduje proslavi konačnog mira u Beloj kući i otvaranju puta za članstvo Kosova u NATO-u, EU i UN". 
Američki predsednik uputio je pismo 14. decembra, a na taj dan je, inače, usvojen zakon o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u vojsku.
Komentarišući Trampovo pismo, premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj ocenio je da je to dobra vest za "državu i narod Kosova". 
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp pisao Tačiju

Izvor: B92, 18.Dec.2018

Vašington -- Kosovski predsednik Hašim Tači objavio je na svom profilu na Tviteru pismo koje mu je američki predsednik uputio 14. decembra, na dan proširenja mandata KSF...U pismu se pozdravlja Tačijeva uloga u dosadašnjem toku pregovora i naglašava da je sada „jedinstvena prilika“ za postizanje...

Nastavak na B92...

Tramp pisao Tačiju: "Ugostiću vas i Vučića u Beloj kući da proslavimo istorijski sporazum"

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2018

Američki predsednik Donald Tramp je u pismu predsedniku privremenih prištinskih institucija, Hašimu Tačiju, pozdravio napore Prištine za, kako navodi, pomirenje sa Srbijom i poručio da bi bio veliki neuspeh ne iskoristiti ovu jedinstvenu priliku za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.