Tramp odgovara na kritike: Dve supersile moraju da se slažu

Izvor: N1 televizija, 16.Jul.2018, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp odgovara na kritike: Dve supersile moraju da se slažu

Suočen s oštrim kritikama u svojoj zemlji zbog odbijanja da javno optuži Rusiju za mešanje u američke izbore posle sastnaka s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, predsednik SAD Donald Tramp napisao je da dve supersile "moraju da se slažu".

U Tviter poruci poslatoj iz predsedničkog aviona na putu nazad za SAD, Tramp je napisao "Kao što sam rekao danas i mnogo puta ranije, imam OGROMNO poverenje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u MOJE obaveštajne ljude".

"Međutim, ja takođe uviđam da bismo izgradili bolju budućnost ne možemo isključivo da se usredsredimo na prošlost - kao dve najveće svetske nuklearne sile moramo da se slažemo", dodao je Tramp u tvitu.

As I said today and many times before, “I have GREAT confidence in MY intelligence people.” However, I also recognize that in order to build a brighter future, we cannot exclusively focus on the past – as the world’s two largest nuclear powers, we must get along! #HELSINKI2018

Tramp je tri sata razgovarao s Putinom u Helsinkiju posle čega su imali zajedničku konferenciju za štampu na kojoj Tramp nije osporavao demanti ruskog predsednika da se Rusija na bilo koji način mešala u američke predsedničke izbore.

Američke obaveštajne agencije jednoglasno su zaključile da se Rusija mešala u predsedničku kampanju 2016. godine, najverovatnije da oslabi Trampovu demokratsku rivalku Hilari Klinton.

Republikanski članovi Kongresa oštro su kritikovali izjave Trampa posle razgovora s Putinom, ocenivši da nije branio američke interese.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Svetski mediji proglasili Putina pobednikom samita

Izvor: N1 televizija, 17.Jul.2018, 19:30

Donald Tramp i Vladimir Putin najavili su u Helsinkiju bolje odnosa dve supersile, ali Trampovo odbijanje da optuži Rusiju za mešanje u američke izbore i sumnja u izveštaje američkih agencija o tome izazvali su buru reakcija u Vašingtonu. Svetske mediji proglasili Putina pobednikom i doveli u pitanje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.