Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Avg.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp ocenio kao pozitivne mirovne pregovore u Avganistanu

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je da su mirovni pregovori u Avganistanu pozitivni i da SAD vode dobre razgovore i sa avganistanskom vladom i sa talibanima.

"Imamo vrlo dobre razgovore s talibanima, imamo vrlo dobre razgovore s avganistanskom vladom", rekao je sinoć Tramp novinarima u Nju Džersiju.

Američki predsednik razgovarao je iz svog golf kluba u Bedminsteru s ministrom odbrane SAD Markom Esperom, državnim sekretarom Majkom Pompeom i načelnikom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Generalštaba Džozefom Danfordom.

Talibani i američki pregovarači završili su pre nedelju dana poslednju rundu pregovora o zaključivanju sporazuma koji bi omogućio da SAD smanje vojno prisustvo u Avganistanu.

SAD i talibani su pre godinu dana pokrenuli direktne pregovore. Vašington želi da smanji vojno prisustvo u Avganistanu gde trenutno ima 14.000 američkih vojnika.

Američki predsednik je u nekoliko navrata rekao da želi da povuče vojnike.

Dogovor talibana i SAD ne bi omogućio kraj rata jer talibanski pobunjenici treba još da postignu mirovni sporazum sa vladom u Kabulu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.