Tramp objavio novu Strategiju bezbednosti SAD

Izvor: RTS, 18.Dec.2017, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp objavio novu Strategiju bezbednosti SAD

Američki predsednik Donald Tramp objavio je novu Nacionalnu strategiju bezbednosti, uz poruku da će Sjedinjene Države slediti doktrinu po kojoj je "Amerika na prvom mestu".
Tramp ocenjuje da su Kina i Rusija revizionističke sile i konkurenti koji nastoje da ospore moć SAD i podriju američku bezbednost i prosperitet, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Oni (Rusija i Kina) su odlučni u tome da ekonomije učine manje slobodnim i manje pravednim, da im vojske jačaju, kao i da kontrolišu informacije i podatke kako bi vršili represiju nad njihovim društvima i širili uticaj", smatra američki predsednik.
"Amerika je u igri i Amerika će pobediti", rekao je Tramp.
Trampova strategija fokusira se na zaštitu zemlje, uključujući izgradnju zida na južnim američkim granicama i preduzimanje drugih koraka po pitanju imigracije.
Pozvao je na promovisanje prosperiteta SAD, mira i širenje uticaja.
Prema njegovim rečima, SAD će sarađivati sa svim zemljama "na način koji uvek štiti naše nacionalne interese", prenosi AP.
Tramp je poručio da Sjedinjene Države više neće dozvoliti sebi učešće u međunarodnim sporazumima poput Traspacifičkog sporazuma i Pariskog sporazuma o klimatskim promenama, koji, kako kaže, ozbiljno štete ekonomskom razvoju Amerike.
Govoreći o Severnoj Koreji, Tramp je istakao da se Pjongangu ne sme dozvoliti da preti svetu. Smatra da je to trebalo da se uradi mnogo ranije, ali njego vlada u ovom trenutku radi sve što je moguće, ali joj je potrebna pomoć i nekih prijatelja u regionu.
Tramp se u Strategiji zalaže i za zaštitu infrastrukture SAD koja je od kritične važnosti za odbranu od sajber-napada hakera i obećava da će "krenuti na zlonamerne sajber-činioce".
Rojters podseća da su Kina i Rusija često optuživane za sajber-napade na američke ciljeve, što su ove zemlje negirale.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp objavio NOVU nacionalnu strategiju bezbednosti: Amerika je na prvom mestu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2017

Predsednik SAD ponovo o zaštiti južnih granica zemlje..Američki predsednik Donald Tramp objavio je danas novu nacionalnu strategiju bezbednosti, uz poruku da će Sjedinjene Države slediti doktrinu po kojoj je "Amerika na prvom mestu"...Pročitajte i:..Tramp ocenjuje da su Kina i Rusija revizionističke...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Tramp objavio strategiju bezbednosti

Izvor: B92, 19.Dec.2017, 00:46

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp objavio je novu nacionalnu strategiju bezbednosti, uz poruku da će SAD slediti doktrinu po kojoj je "Amerika na prvom mestu"...Tramp ocenjuje da su Kina i Rusija revizionističke sile i konkurenti koji nastoje da ospore moć SAD i podriju američku bezbednost...

Nastavak na B92...

Tramp objavio novu nacionalnu strategiju bezbjednosti

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2017

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp objavio je novu nacionalnu strategiju bezbjednosti, uz poruku da će Sjedinjene Države slijediti doktrinu po kojoj je "Amerika na prvom mjestu"...Tramp ocjenjuje da su Kina i Rusija revizionističke sile i konkurenti koji nastoje da ospore moć SAD i podriju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.