Tramp ne želi da otkrije strategiju za okončanje blokade

Izvor: RTS, 13.Jan.2019, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp ne želi da otkrije strategiju za okončanje blokade

Američki predsednik Donald Tramp demantuje da nema strategiju za okončanje delimične blokade rada federalne vlade SAD. Međutim, ne otkriva o kakvoj strategiji je reč.
Gostujući na televiziji Foks, Tramp je rekao da "nema ideju" da li može da obezbedi dogovor sa predsednicom Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se protivi njegovom zahtevu za izgradnjom zida na meksičkoj granici, prenosi AP.
Spor oko finansiranja zida, za koji Tramp traži 5,7 milijardi dolara, glavni je uzrok blokade rada vlade.
Tramp i dalje ne izuzima mogućnost uvođenja vanrednog stanja, čime bi mogao da odobri izgradnju zida bez odobrenja Kongresa.
Upitan zašto do sada nije proglasio vanredno stanje, Tramp kaže da želi da Kongresu da šansu da se "ponese odgovorno".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp ima strategiju za okončanje blokade, ne otkriva je

Izvor: B92, 13.Jan.2019

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp demantuje da nema strategiju za okončanje delimične blokade rada federalne vlade SAD...Međutim, ne otktiva o kakvoj strategiji je reč...Gostujući na televiziji "Foks" Tramp je rekao da "nema ideju" da li može da obezbedi dogovor sa predsednicom Predstavničkog...

Nastavak na B92...

Zatvorena vlada, 23. dan: Kongres na vikendu, predsednik tvituje

Izvor: VOA, 13.Jan.2019

Najduže zatvaranje vlade u istoriji SAD nastavlja se ulaskom u 23. dan u nedelju. U subotu, predsednik SAD Donald Tramp postovao je preko Tvitera o demokratama i njihovim kongresnim liderima. "Ja sam u Beloj kući i čekam na plačuće Čaka i Nensi da pozovu, kako bismo mogli da počnemo da pomažemo...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.