Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Avg.2018, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp nastavio s napadima na Mulera, optužio ga da želi da utiče na izbore

Predsednik SAD Donald Tramp nastavio je danas sa napadima na specijalnog savetnika Roberta Mulera koji vodi istragu ruskog mešanja u američke predsedničke izbore, optužujući njegov tim da "uživa u uništavanju života ljudi" i da "nastoji da utiče na izbore".

Predsednik SAD se i danas okomio na Mulera na Tviteru, posle navoda Njujork tajmsa da savetnik u Beloj kući Don Mekgan obimno sarađuje s Mulerovim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << timom koji istražuje rusko mešanje u izbore 2016. godine i eventualnu povezanost Trampovog izbornog štaba s Moskvom.

"Osramoćeni i diskreditovani Bob Muler i cela njegova grupa gnevnih demokrata proveli su više od 30 sati sa savetnikom u Beloj kući (Mekganom), samo na osnovu mog odobrenja, u cilju transparentnosti. Svako kome treba toliko vremena kada zna da nema dosluha s Rusjiom prosto je neko ko traži nevolju", tvitovao je danas Tramp.

On je dodao da "oni uživaju u uništavanju života ljudi i odbijaju da vide stvarnu korupciju kod demokrata - laži, otpuštanja, obrisane mejlove i toliko toga još".

"Mulerove gnevne demokrate žele da utiču na izbore. Oni su nacionalna sramota", dodao je Tramp.

Njujork tajms je Mekgana uporedio sa savetnikom nekadašnjeg predsednika Ričarda Niksona, u vreme skandala Votergejt zbog kojeg je 1974. tadašnji predsednik SAD podneo ostavku. Niksonov savetnik Džon Din sarađivao je tada s tužiocima i doprineo njegovom padu, iako je služio zatvorsku kaznu zbog ometanja pravde.

Tramp je tokom vikenda navodio da njegov savetnik nije "pacov" kao Niksonov savetnik Din i optužio Mulerov tim da "traži nevolju".

"Propali Njujork tajms napisao je danas lažni članak u kojem implicira da savetnik Mekgan, zbog toga što je satima svedočio pred specijalnim tužiocem, mora da bude 'pacov' tipa Džona Dina. Ali ja sam njemu i svima drugima dozvolio da svedoče - nisam morao. Nemam šta da krijem", naveo je juče Tramp.

Džon Din, čest kritičar Trampa, napisao je u subotu na Tviteru da sumnja da Tramp "ima bilo kakvu ideju o tome šta je Mekgan rekao Muleru".

"I Nikson je znao da se ja sastajem s tužiocima, jer sam mu ja to rekao. Međutim, on nije mislio da ću im reći istinu", naveo je Din.

Prvobitni Trampov pravni tim ohrabrio je Mekgana i druge zvaničnike Bele kuće da sarađuju s Mulerom, posle čega je Mekgan satima razgovarao s tužiocima.

Tramp je juče Mulerovu istragu ponovo nazvao "lovom na veštice" i okaraktisao je kao "makartizam najgore vrste".

"Toliko života uništeno ni zbog čega - makartizam najgore vrste. Čitajte o kasnijem periodu Džozefa Makartija, jer smo sada savremenici Mulera i njegove bande prema kojima je Džozef Makarti beba. Namešteni lov na veštice", tvitovao je Tramp.

Senator Džozef Makarti predvodio je 50-ih godina lov na navodne komuniste u svim sferama američkog društva, a kampanjama blaćenja uništio je mnoge karijere.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.