Tramp napao i Gugl: Namestili su samo loše priče o meni

Izvor: N1 televizija, 28.Avg.2018, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp napao i Gugl: Namestili su samo loše priče o meni

Predsednik SAD Donald Tramp obećao je da će se pozabaviti onim što naziva "veoma ozbiljnom situacijom" na društvenim mrežama koje, kako kaže, "guše" konzervativne glasove i "kriju informacije" i dobre vesti.

On je i nedavno izneo zamerke na tu temu, a danas se na meti našao Gugl.

Upitan da li Tramp smatra da Gugl treba da bude strože regulisan, predsednikov glavni ekonomski savetnik Lari Kadlou >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je rekao da "se ispituju mogućnosti".

Tramp je u jutrošnjem tvitu naveo da su rezultati Guglove pretrage za "vesti o Trampu" "samo mišljenja/izveštaji medija lažnih vesti, drugim rečima namestili su to tako da su skoro sve priče i novosti loše".

Google search results for “Trump News” shows only the viewing/reporting of Fake New Media. In other words, they have it RIGGED, for me & others, so that almost all stories & news is BAD. Fake CNN is prominent. Republican/Conservative & Fair Media is shut out. Illegal? 96% of...

"Republikanski/konzervativni i fer mediji su isključeni. Nelegalno?", tvitovao je predsednik SAD.

Gugl nije komentarisao.

Trampove žalbe na društvene mreže su počele ranije ovog meseca, kada je više tih kompanija ugasilo naloge desničarskog teoretičara zavere Aleksa Džonsa.

Epl, Jutjub i Spotifaj su permantno obrisale neke od Džonsovih postova, Fejsbuk ga je suspendovao na 30 dana i obrisao neke od njegovih stranica, dok je Tviter suspendovao Džonsov nalog na nedelju dana usled razmatranja promena koje bi ograničile širenje lažnih vesti, dezinformacija i govora mržnje.

Tramp ni u jednom tvitu na tu temu nije pomenuo Džonsa po imenu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tramp napao i Gugl

Izvor: Beta, 28.Avg.2018

Predsednik SAD Donald Tramp obećao je danas da će se pozabaviti onim što naziva "veoma ozbiljnom situacijom" na društvenim mrežama koje "guše" konzervativne glasove i "kriju informacije" i dobre vesti.On je i nedavno izneo zamerke na tu temu, a danas se na meti našao Gugl (Google).Upitan da li...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.