Tramp i Melanija prvi strani gosti novog japanskog cara

Izvor: B92, 19.Apr.2019, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp i Melanija prvi "strani" gosti novog japanskog cara

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp će u maju biti prvi strani zvaničnik koji će se sastati s novim japanskim carem Naruhitom, saopštila je Bela kuća.

Donald Tramp i njegova supruga Melanija će boraviti u Japanu od 25. do 28. maja i biće "prvi strani gosti" nakon što princ prestolonaslednik Naruhito postane novi car Japana.

"Ta državna poseta će ojačati postojeće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uske veze izmedu američkog i japanskog naroda i naglasiće važnost našeg savezništva i partnerstva", izjavila je portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Tramp će posle sastanka sa Naruhitom razgovarati s japanskim premijerom Šinzom Abeom koji će prethodno, 26. i 27. aprila, boraviti u Vašingtonu.

SAD i Japan su ove nedelje u Vašingtonu započeli trgovinske pregovore koje je inicirao Tramp u cilju brzog rešavanja postojećih nesuglasica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp prvi strani zvaničnik koji će se sastati s novim japanskim carem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Apr.2019

Američki predsednik Donald Tramp će u maju biti prvi strani zvaničnik koji će se sastati s novim japanskim carem Naruhitom, saopštila je Bela kuća. Donald Tramp i njegova supruga Melanija će boraviti u Japanu od 25. do 28. maja i biće "prvi strani gosti" nakon što princ prestolonaslednik Naruhito...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.