Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jan.2019, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp čestitao Nensi Pelozi izbor za predsedavajuću donjeg doma Kongresa

Američki predsednik Donald Tramp čestitao je Nensi Pelozi koja je večeras izabrana za predsedavajuću donjeg doma Kongresa i izrazio nadu da će njih dvoje sarađivati.

"Čestitam Nensi Pelozi na izboru", rekao je Tramp na improvizovanoj konferenciji za novinare nekoliko sati nakon izbora Pelozijeve koja je sada na trećoj najvažnijoj funkciji u američkoj politici.

"Nadam se da ćemo raditi zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i da ćemo mnogo toga ostvariti", dodao je Tramp.

Nensi Pelozi (78) iz San Franciska je tim izborom postala i glavni protivnik republikancu i predsedniku SAD Donaldu Trampu s kojim je ranije imala nesuglasice.

Ona je već bila predsedavajuća Predstavničkog doma od 2007. do 2010. i tada je bila prva žena u američkoj istoriji na toj funkciji.

Američki Kongres danas je počeo prvu sednicu u novom sazivu posle parlamentarnih izbora, sa rekordnim brojem žena i predstavnika manjina a i na kojima su demokrate osvojile većinu u Predstavničkom domu.

Kongres počinje rad u svetlu nesuglasica s Belom kućom o budžetu i finansiranju zida na granici s Meksikom zbog čega je od 22. decembra delimična blokada rada saveznih organa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.