Tramp čestitao BiH

Izvor: B92, 23.Nov.2020, 18:08

Tramp čestitao BiH

Odlazeći američki predsednik Donald Tramp čestitao je Predsedništvu BiH 25. godišnjicu Dejtonskog sporazuma i Dan državnosti BiH.

Sreda, 25. novembar se kao praznik obeležava samo u Federaciji BiH, u znak sećanja na Prvo zasedanje Zemaljskog antifašističkog veća narodnog oslobođenja (ZAVNOBiH) održanog u Mrkonjić Gradu 1943. godine, gde je doneta odluka o obnovi državnosti BiH.

"U ime Sjedinjenih Američkih Država, primite moju iskrenu čestitku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Dok obeležavate Dan državnosti Bosne i Hercegovine i 25. godišnjicu Dejtonskog mirovnog sporazuma, jasno je da je mir pobiedio test vremena. Bosna i Hercegovina je iz mračnih dana prošlosti izašla jača i ostaje čvrsto i nepokolebljivo u svojoj predanosti ka evroatlantskoj budućnosti svojih građana", naveo je Tramp u čestitci, prenosi agencija Federacije BiH, Fena.

Američki predsednik ističe da su Sjedinjene Države ponosne što su partner BiH.

"Gledajući u sledećih 25 godina i dalje, SAD potvrđuje svoju predanost narodu i vladi BiH dok sledimo naše zajedničke interese u stabilnosti i prosperitetu svih", naveo je Tramp.

U Republici Srpskoj kao praznik se slavi 21. novembar, dan parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je uspostavljena Republika Srpska.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TRAMP ČESTITAO 25. GODIŠNJICU DEJTONA: Jasno je da je mir pobedio test vremena! Iskrene čestitke!

Izvor: Kurir, 23.Nov.2020

Američki predsednik Donald Tramp čestitao je Predsedništvu BiH 25. godišnjicu Dejtonskog sporazuma i Dan državnosti BiH, 25. novembar, koji, inače, Republika Srpska ne priznaje.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.