Tramp: Vojnici će moći da pucaju na migrante ako ih gađaju kamenicama

Izvor: Radio 021, 02.Nov.2018, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Vojnici će moći da pucaju na migrante ako ih gađaju kamenicama

Američka vojska bi mogla da puca na migrante koji budu pokušali ilegalno da uđu u SAD i ako vojnike gađaju kamenicama, izjavio je predsednik Donald Tramp.

Nekoliko karavana s migrantima iz centralnog dela Amerike ide preko Meksika ka američkoj granici.

Tramp je rekao da je nekoliko migranata "perfidno i nasilno" gađalo kamenicama pripadnike meksičkih snaga bezbednosti u trenutku kada su prelazili granicu između Gvatemale i Meksika.

"Ako budu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bacili kamenice na našu vojsku, naša vojska će odgovoriti", rekao je Tramp koji je ranije najavio da bi mogao da pošalje do 15.000 vojnika na granicu s Meksikom. Američki predsednik je dodao da je vojsci rekao da kamenice smatraju puškama.

Neimenovani portparol Ministarstva odbrane nije želeo da komentariše "hipotetičke situacije" dodajući da su vojnici obučeni profesionalci i da imaju osnovno pravo na samoodbranu ali su prvenstveno zaduženi da sprovedu zakon.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.