Tramp: Uskoro ponovo sa Kimom, ali na nekom drugom mestu

Izvor: RTS, 24.Sep.2018, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Uskoro ponovo sa Kimom, ali na nekom drugom mestu

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će scenario njegovog drugog sastanka sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom umnogome biti nalik na tok prvog njihovog susreta, osim što će se održati na nekoj drugoj lokaciji.
Donald Tramp je o susretu sa liderom Severne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Koreje govorio u Njujorku, pojavivši se pred novinarima zajedno sa predsednikom Južne Koreje Mun Džae Inom, prenosi AP.

Prema Trampovim rečima, susret s Kimom uslediće u "ne tako dalekoj budućnosti", a detalji s tim u vezi biće objavljeni "prilično brzo".
Tramp i Kim su se u junu sastali u Singapuru radi razgovora o denuklearizaciji Korejskog poluostrva.
I južnokorejski predsednik se nedavno sastao s Kimom, a Trampu je, tokom današnjeg susreta u Njujorku, preneo poruku severnokorejskog lidera, navodi američka agencija.
Sporazum o slobodnoj trgovini sa Seulom
Inače, Donald Tramp i Mun Džae In potpisali su u Njujorku sporazum o slobodnoj trgovini, koji je Tramp pozdravio kao "istorijsku prekretnicu u trgovini".
Predsednik SAD, koji želi ponovne pregovore o trgovinskim sporazumima sa više zemalja u svetu, rekao je da će revidirani sporazum sa Južnom Korejom smanjiti birokratske prepreke i povećati prosperitet u obema zemljama, prenosi Rojters.
Tramp je rekao i da će se ovim sporazumom smanjiti trgovinski deficit između SAD i Južne Koreje i otvoriti nove mogućnosti za izvoz američkih proizvoda u tu zemlju - pre svega automobila, farmaceutskih i poljoprivrednih proizvoda.
"Naše dve zemlje su postavile primer prijateljstva i saradnje na polju trgovine kakav se retko viđa u ovim vremenima", zaključio je Tramp.
Američka agencija napominje da je reč o prvom značajnom sporazumu na Trampovoj trgovinskoj agendi.
Južnokorejski predsednik Mun rekao je, posle potpisivanja sporazuma, da će kompanije iz obe zemlje sada moći da posluju pod stabilnijim uslovima.
Mun je, uz to, izrazio nadu da će revidirani sporazum sa SAD pomoći da se bilateralna saradnja učvrsti i u drugim oblastima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRAMP NAJAVLJUJE: Sastaću se ponovo sa Kimom, ali na nekom drugom mestu

Izvor: Kurir, 24.Sep.2018

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će scenario njegovog drugog po redu sastanka sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom umnogome biti nalik na tok prvog njihovog susreta, osim što će se odviti na nekoj drugoj lokaciji.

Nastavak na Kurir...

Tramp: Uskoro ponovo s Kimom, ali na nekom drugom mjestu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2018, 08:27

NJUJORK - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je u ponedeljak da će scenario njegovog drugog po redu sastanka sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong-unom umnogome biti nalik na tok prvog njihovog susreta, osim što će se odviti na nekoj drugoj lokaciji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Tramp: Uskoro ponovo s Kimom, ali na nekom drugom mestu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2018

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u ponedeljak da će scenario njegovog drugog po redu sastanka sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom umnogome biti nalik na tok prvog njihovog susreta, osim što će se odviti na nekoj drugoj lokaciji...Tramp je to izjavio u Njujorku, pojavivši se pred...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.