Tramp: Tarife na kinesku robu zavise od pregovora

Izvor: RTS, 10.Maj.2019, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Tarife na kinesku robu zavise od pregovora

Američki predsednik Donald Tramp kaže da će se razgovori o trgovini između SAD i Kine nastaviti i da će tarife koje je Amerika uvela mogu, ali ne moraju biti ukinute, u zavisnosti od ishoda pregovora, prenosi Rojters.
Trampova poruka navedena u tvitu, poslala je signal finansijskim tržištima da, uprkos značajnom nazadovanju u pregovorima, razgovori u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vašingtonu nisu u potpunosti propali, navodi Rojters.

"Tokom protekla dva dana, SAD i Kina su održale otvorene i konstruktivne razgovore o statusu trgovinskih odnosa", poručio je Tramp na Tviteru.
Tramp je pohvalio odnos sa kineskim predsednikom Si Đinpingom i naveo da će se pregovori nastaviti.
"U međuvremenu, SAD su uvele tarife Kini, koje mogu, ali ne moraju biti ukinute, u zavisnosti od toga šta će se desiti sa pregovorima u budućnosti", istakao je predsednik SAD.
Tramp je povećao tarife sa deset na 25 odsto na na kinesku robu vrednu više od 200 milijardi dolara.  
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.