Tramp: Svetlo na kraju tunela, stručnjaci oprezni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020, 08:52

Tramp: Svetlo na kraju tunela, stručnjaci oprezni

Američki predsednik Donald Tramp izrazio je danas nadu da je došlo do uravnoteženja u nekim od žarišta korona virusa u SAD, dok njegovi medicinski savetnici imaju umereniji stav.

Tramp je ocenio da pad broja preminulih u Njujorku "možda predstavlja dobar znak" i pokazatelj da Amerikanci počinju da vide "svetlo na kraju tunela". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Istovremeno, Entoni Fauči, član američkog medicinskog tima za borbu protiv korona virusa, rekao je da su potrebne dve nedelje napor,a kao što su socijalno distanciranje i preporuke da se ostane kod kuće, kako bi se širenje virusa usporilo.

Upitan da li su sumorna predviđanja koja je izneo zajedno sa drugim stručnjacima u suprotnosti sa Trampovim, on nije direktno protivurečio predsedniku koga u javnosti kritikuju da često ima pozitivnji stav nego što činjenice pokazuju, prenosi Rojters.

"Ono što čujete o mogućem svetlu na kraju tunela ne može da izbriše činjenicu da će sutra i sledeći dan biti veoma teški", rekao je Fauči.

Šef američke Službe za javno zdravlje Džerom Adams upozorio je da će ovo biti "najteža i najtužnija nedelja u životima većine Amerikanaca".

Nekoliko guvernera ipak okleva da izda naređenje za ostajanje kod kuće. U većini država, međutim, građanima je naređeno da ostanu kod kuće.

U SAD je do sada potvrđeno više od 335.000 slučajeva krona virusa, a više od 9.500 ljudi je preminulo.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRAMP: Vidimo svetlo na kraju tunela! LEKARI: Sledi nam najtužnija nedelja u životu Amerikanaca!

Izvor: Kurir, 06.Apr.2020

Američki predsednik Donald Tramp izrazio je danas nadu da je došlo do uravnoteženja u nekim od žarišta korona virusa u SAD, dok njegovi medicinski savetnici imaju umereniji stav.

Nastavak na Kurir...

CIRKUS NA BRIFINGU Tramp zabranio stručnjaku da odgovori na pitanje o mogućem leku protiv korona virusa (VIDEO)

Izvor: Blic, 06.Apr.2020

Američki predsednik Donald Tramp izrazio je u nedelju nadu da će Sjedinjene Države uskoro da vide "popuštanje" krize koronavirusa na nekim žarištima. Ali, njegov tim zdravstvenih stručnjaka nije optimističan.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.