Tramp: SAD u potpunosti uz Veliku Britaniju, a Rusija da pruži odgovore

Izvor: Vostok.rs, 13.Mar.2018, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: SAD u potpunosti uz Veliku Britaniju, a Rusija da pruži odgovore

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas u telefonskom razgovoru sa britanskom premijerkom Terezom Mej da su SAD u potpunosti uz Veliku Britaniju u slučaju trovanja bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Engleskoj.

„Predsednik Tramp je rekao da su SAD u potpunosti uz Veliku Britaniju i složio se da ruska vlada mora da pruži nedvosmislene odgovore o tome kako je došlo do korišćenja nervnog agensa“, saopštio je portparol Mejove.


U saopštenju Bele kuće navodi se da je američki predsednik izjavio da su Sjedinjene Američke Države solidarne sa svojim najbližim saradnikom i spremne da pruže svu pomoć Velikoj Britanij u ovoj istrazi.



Nemačka kancelarka Angela Merkel takođe je razgovarala sa britanskom premijerkom i saopštila da Rusija mora da pruži „brze odgovore na legitimna pitanja koja je postavila britanska vlada“ u vezi sa trovanjem Skripalja i njegove ćerke.


„Kancelarka je oštro osudila ovaj napad i naglasila da se vrlo ozbiljno odnosi prema oceni britanske vlade o odgovornosti Rusije za napad. Rusija mora hitno da odgovori na legitimna pitanja britanske vlade i u što skorije vreme otkrije odgovarajući program o hemijskom oružju pred Organizacijom za zabranu hemijskog oružja“, navodi se u saopštenju nemačke vlade.
 



„Premijerka je obavestila (Merkelovu) da je vlada došla do zaključka da je odgovornost Rusije za napad na Sergeja i Juliju Skripalj veoma verovatna. Oni (strane) su razmatrale agresivno ponašanje Rusije i dogovorile se da je važno da saveznici postupaju usklađeno. Kancelarka Merkel osudila je napad i rekla da je na strani Velike Britanije“, ističe se u saopštenju pres-službe Vlade Velike Britanije.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Tramp i Merkelova: Rusija da pruži odgovore o trovanju agenta

Izvor: Danas, 14.Mar.2018, 01:45

Američki predsednik Donald Tramp u telefonskom razgovoru sa britanskom premijerkom Terezom Mej rekao je da su SAD u potpunosti uz Veliku Britaniju u slučaju trovanja bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju. Članak Tramp i Merkelova: Rusija da pruži odgovore...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.