Tramp: SAD će biti veoma ljute ako Sirija napadne civile

Izvor: B92, 06.Sep.2018, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: SAD će biti veoma ljute ako Sirija napadne civile

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će SAD biti "veoma ljute" ako sirijska vlada počini pokolj civila u provinciji Idlib.

Idlib je jedina provincija u Siriji koja je još pod kontrolom pobunjenika.

"Ako to bude pokolj, svet će biti veoma, veoma ljut, a i SAD će biti veoma ljute", rekao je Tramp u Beloj kući tokom susreta s kuvajtskim emirom, navodi Asošiejted pres.

To Trampovo upozorenje usledilo je posle jučerašnjeg obećanja Bele kuće da će odgovoriti "brzo i prikladno" na očekivanu ofanzivu sirijskog predsednika Bašara Al Asada na provinciju Idlib, u kojoj živi oko tri miliona civila.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BLIŽI SE KONAČNA BITKA ZA SIRIJU Asadova vojska spremna za ofanzivu u Idlibu, čeka naređenje da krene u NAPAD

Izvor: Blic, 06.Sep.2018

Vojska sirijskog predsednika Bašara al Asada priprema se za ofanzivu protiv terorista u sirijskoj pokrajini Idlib, izjavio je član sirijskog parlamenta Omer Osi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.