Tramp: Povući ću SAD iz STO ako se ne promene

Izvor: RTS, 31.Avg.2018, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Povući ću SAD iz STO ako se ne promene

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je da će povući SAD iz Svetske trgovinske organizacije (STO) jer je, kako tvrdi, to telo nepravedno prema Americi.
"Ako ne promene svoje ponašanje, povući ću se iz STO", rekao je Tramp u intervjuu za Blumberg njuz, a prenosi Bi-Bi-Si.

Tramp tvrdi da STO previše često >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << donosi odluke protiv SAD, iako priznaje da su SAD izvojevale pobedu u pojedinim presudama.
Svetska trgovinska organizacija formirana je kako bi se obezbedila pravila za globalnu trgovinu i rešili sporovi među zemljama.
Tramp je za Foks njuz ranije ove godine rekao da je STO uspostavljena "kako bi to koristilo svima sem nama".
"Gubimo tužbe, skoro sve tužbe u STO", rekao je Tramp.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRAMPA IZNERVIRALE MASOVNE TUŽBE PROTIV SAD: Planira da se povuče iz još jedne moćne organizacije

Izvor: Kurir, 31.Avg.2018

Američki predsednik Donald Tramp zapretio je da će povući SAD iz Svetske trgovinske organizacije (STO) jer se, kako tvrdi, to telo nepravdeno odnosi prema Americi.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.