Tramp: Potpisujemo Zajedničku deklaraciju o poboljšanju odbrambene saradnje Poljske i SAD

Izvor: Vostok.rs, 25.Sep.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Potpisujemo Zajedničku deklaraciju o poboljšanju odbrambene saradnje Poljske i SAD

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će Poljska izgraditi objekte za smeštaj američkih trupa u okviru upravo potpisanog sporazuma.
Bela kuća je saopštila da su Tramp i poljski predsednik Andžej Duda potpisali Zajedničku deklaraciju o vojnoj saradnji.   „Potpisujemo Zajedničku deklaraciju o poboljšanju odbrambene saradnje Poljske i Sjedinjenih Američkih Država. Imamo odlične odnose sa Poljskom“, rekao je Tramp.   „Sarađivaćemo u različitim vojnim oblastima“, dodao je Tramp.   „Verovatno ćemo premeštati vojsku iz drugih mesta u Evropi, umesto da šaljemo tamo nove (trupe)“, rekao je on.   On je istakao i da planovi o američkom vojnom prisustvu u Poljskoj nisu povezani sa Rusijom.    Prošlog meseca su se Sjedinjene Američke Države i Poljska dogovorile o šest lokacija za raspoređivanje američkih trupa u ovoj evropskoj zemlji.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.