Tramp: Ovo se retko viđa u ovim vremenima

Izvor: B92, 25.Sep.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Ovo se retko viđa u ovim vremenima

Američki predsednik Donald Tramp i predsednik Južne Koreje Mun Džae-in potpisali su sporazum o slobodnoj trgovini.

Taj sporazum je Tramp pozdravio kao "istorijsku prekretnicu u trgovini".

Predsednik SAD, koji želi ponovne pregovore o trgovinskim sporazumima sa više zemalja u svetu, rekao je da će revidirani sporazum sa Južnom Korejom smanjiti birokratske prepreke i povećati prosperitet u obema zemljama, prenosi Rojters.

Tramp je rekao i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se ovim sporazumom smanjiti trgovinski deficit između SAD i Južne Koreje i otvoriti nove mogućnosti za izvoz američkih proizvoda u tu zemlju - pre svega automobila, farmaceutskih i poljoprivrednih proizvoda.

"Naše dve zemlje su postavile primer prijateljstva i saradnje na polju trgovine kakav se retko viđa u ovim vremenima", zaključio je Tramp.

Američka agencija napominje da je reč o prvom značajnom sporazumu na Trampovoj trgovinskoj agendi.

Južnokorejski predsednik Mun rekao je, posle potpisivanja sporazuma, da će kompanije iz obe zemlje sada moći da posluju pod stabilnijim uslovima. Mun je, uz to, izrazio nadu da će revidirani sporazum sa SAD pomoći da se bilateralna saradnja učvrsti i u drugim oblastima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.