Tramp: Odlični odnosi s Turskom posle oslobađanja Bransona

Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2018, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Odlični odnosi s Turskom posle oslobađanja Bransona

Oslobađanje američkog pastora Endrua Bransona dovešće do dobrih, čak odličnih odnosa između SAD i Turske, izjavio je američki predsednik Donald Tramp.

Ponovivši da nije bilo sporazuma s Turskom o oslobađanju Bransona, Tramp je zahvalio turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu.

Bela kuća je saopštila danas da će Tramp tokom dana primiti Bransona koji je na putu za SAD.

Turski >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sud juče je doneo odluku o oslobađanju američkog pastora čiji je pritvor izazvao diplomatsku krizu između Ankare i Vašingtona.

Sud u Izmiru, na zapadu Turske, osudio je Bransona na tri godine i mesec dana zatvora ali ga je pustio na slobodu uzimajući u obzir vreme provedeno u pritvoru i dobro ponašanje tokom suđenja.

Branson je živeo u Turskoj 23 godine. Uhapšen je u decembru 2016, a 22. jula ove godine prebačen je u kućni pritvor.

Pastor je bio optužen za delovanje u ime mreže propovednika Fetulaha Gulena, koga Ankara smatra odgovornim za pokušaj puča u julu 2016. godine, ali i u ime Radničke partije Kurdistana. Obe organizacije Turska smatra terorističkim.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.