Tramp: Nije važno da li je Solejmani u tom trenutku bio pretnja po SAD

Izvor: RTS, 13.Jan.2020, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Nije važno da li je Solejmani u tom trenutku bio pretnja po SAD

Predsednik SAD Donald Tramp branio je svoju odluku da se ubije iranski general Kasem Solejmani poručivši da uopšte nije važno da li je u "tom trenutku predstavljao pretnju po Ameriku".
Tramp je napisao na Tviteru da se "mediji koji proizvode lažne vesti i njihovi partneri iz Demokratske stranke" veoma trude da odgonetnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da li je Solejmani predstavljao pretnju u tom trenutku po Sjedinjene  Države i da li se njegov tim sa time saglasio.

"Odgovor na oba pitanja je 'snažno DA', ali to uopšte nije važno dok se ima u vidu 'njegova užasna prošlost'", naveo je Tramp.
Tramp je za Foks njuz prošle nedelje rekao da je Solejmani planirao da napadne četiri američke ambasade a ne samo onu u Bagdadu.
Solejmani je ubijen u napadu američkih bespilotnih letelica u Bagdadu. Teheran je odgovorio raketiranjem dve baze u Iraku u kojima su stacionirane američke trupe. 
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp brani odluku: Sulejmani bio neposredna opasnost za SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jan.2020

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp branio je danas svoju odluku da se ubije Kasem Sulejmani, tvrdeći da je taj istaknuti iranski general predstavljao neposrednu opasnost po SAD.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.