Izvor: RTS, 24.Okt.2020, 17:31

Tramp: Glasao sam na izborima za tipa koji se zove Tramp

Američki predsednik Donald Tramp glasao je na predsedničkim izborima na biračkom mestu na Floridi. Do sada je jednom od dvojice kandidata svoj glas dalo više od 50 miliona Amerikanaca.
Donald Tramp je na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tviteru napisao da je glasao na izborima i da to za njega predstavlja veliku čast.

Kako prenosi En-Bi-Si njuz, aktuelni američki predsednik je na biračko mesto na Floridi došao noseći zaštitnu masku.
Tramp je nakon glasanja novinarima rekao da je glasao za "tipa po imenu Tramp".
"Bilo je to veoma sigurno glasanje, mnogo sigurnije nego da pošaljete listić", naveo je Tramp.
Aktuelni američki predsednik danas bi trebalo da održi tri predizborne konvencije, u Severnoj Karolini, Ohaju i Viskonsinu.
Do sada je u SAD glasalo više od 50 miliona Amerikanaca. 
Birači u većini američkih država i u prestonici Vašingtonu imaju mogućnost da ranije glasaju na biračkim mestima. U mnogim državama su, zbog pandemije koronavirusa, prošireni i kriterijumi za glasanje poštom. 
Oštra borba za Belu kuću i kontrolu nad Kongresom podstakla je mnoge Amerikance da ranije glasaju i tako izbegnu gužve na dan izbora. U istom periodu 2016. godine, oko 1,4 miliona Amerikanaca glasalo je ranije. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tramp glasao unapred na predsedničkim izborima

Izvor: Beta, 24.Okt.2020

Američki predsednik Donald Tramp danas je glasao na predsedničkim izborima u SAD, iskoristivši mogućnost glasanja unapred."Glasao sam za tipa koji se zove Tramp", rekao je predsednik SAD novinarima po izlasku sa biračkog mesta.Naveo je da je glasanje "veoma bezbedno, mnogo bezbednije nego kada birač...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.