Tramp: Dogovor s Kinom mora da bude sjajan, izrabljivali su našu zemlju

Izvor: RTS, 30.Okt.2018, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Dogovor s Kinom mora da bude sjajan, izrabljivali su našu zemlju

Američki predsednik Donald Tramp smatra da će dogovor o trgovini s Kinom biti "sjajan", ali je upozorio da ima spremne nove tarife vredne milijarde dolara ukoliko postizanje dogovora ne bude moguće.
"Mislim da ćemo napraviti sjajan dogovor s Kinom, i on mora da bude sjajan jer su oni izrabljivali našu zemlju", rekao je Donald Tramp >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za Foks njuz kanal u ponedeljak, prenosi Rojters.

Tramp je u intervjuu naglasio da bi želeo da se dogovor postigne sada, ali da Kina nije spremna. Nije obrazložio tu tvrdnju.
Blumberg njuz je izvestio u ponedeljak da se Vašington sprema da objavi tarife na sav preostali uvoz iz Kine do početka decembra, ukoliko razgovori između Trampa i njegovog kolege Si Đinpinga idućeg meseca ne uspeju da ublaže trgovinski rat.
Sjedinjene Države već su uvele tarife na kinesku robu vrednu 250 milijardi dolara, a Kina je odgovorila reciporočnim carinama na američku robu vrednu 110 milijardi dolara.
"Imam tarife od 267 milijardi dolara koje čekaju da budu aktivirane ako ne budemo mogli da sklopimo dogovor", poručio je Tramp.
Američki predsednik već dugo preti uvođenjem tarifa na sav preostali kineski izvoz u SAD, ukoliko Peking ne ispuni zahteve Vašingtona o sveobuhvatnim izmenama trgovine s Kinom i njenih politika u oblasti transfera tehnologije i subvencionisanja industrije, podseća Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRAMP UCENJUJE KINU: Imaćemo sjajan dogovor o trgovini, ako ne - uvešću im nove carine GORE OD SVIH DOSAD!

Izvor: Kurir, 30.Okt.2018

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da smatra da će biti "sjajan dogovor" s Kinom o trgovini, ali je upozorio da ima spremne nove tarife vredne milijarde dolara ukoliko postizanje dogovora ne bude moguće.

Nastavak na Kurir...

Tramp očekuje “sjajan sporazum” sa Pekingom

Izvor: Capital.ba, 30.Okt.2018

VAŠINGTON, Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da očekuje postizanje “sjajnog sporazuma” sa Kinom o trgovini, ali je upozorio da su nove carine u milijardama dolara spremne za uvođenje ukoliko ne bude moguće postizanje dogovora. On je u intervjuu za kanal “Foks njuz” rekao da smatra da...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.