Tramp: Crnogorski agresivni narod mogao bi da izazove Treći svetski rat

Izvor: Beta, 18.Jul.2018, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Crnogorski agresivni narod mogao bi da izazove Treći svetski rat

Američki predsednik Donald Tramp zadao je još jedan udarac jedinstvu NATO zapitavši se da li bi trebalo da postoji uzajmna odbrana članica Alijanse, jer mu se čini da bi "veoma agresivan" narod Crne Gore mogao da izazove Treći svetski rat, prenela je agencija AP.Tramp je u izjavi novinaru Takeru Karlsonu kanala Foks njuz (Fox News) emitovanom u utorak uveče doveo u pitanje uzajamnu odbranu članica ukoliko je jedna od njih napadnuta."Ako bi, na primer, Crna Gora bila napadnuta, zašto bi moj sin išao tamo da je brani", pitao je američki novinar Trampa koji je odgovorio da se sam isto zapitao."Razumem šta mi kažete, postavio sam isto pitanje... Crna Gora je mala zemlja s ljudima veoma jakim i veoma agresivnim", rekao je Tramp.Prema njegovim rečima, Crna Gora može da postane "agresivna i eto nam Treći svetski rat".Prema Članu 5 Povelje NATO, napad na jednu zemlju članicu smatra se napodom na sve članice i predvidjena je uzajmna pomoć i zaštita.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tramp: Crnogorski agresivni narod mogao bi da izazove Treći svetski rat

Izvor: Radio 021, 19.Jul.2018, 07:29

Američki predsednik Donald Tramp zadao je još jedan udarac jedinstvu NATO zapitavši se da li bi trebalo da postoji uzajmna odbrana članica Alijanse, jer mu se čini da bi "veoma agresivan" narod Crne Gore mogao da izazove Treći svetski rat...Tramp je u izjavi novinaru Takeru Karlsonu kanala Foks...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.