Tramp: CIA nije došla do konačnog zaključka o Kašogiju

Izvor: B92, 21.Nov.2018, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: CIA nije došla do konačnog zaključka o Kašogiju

Vašington -- CIA nije uspela da sa sigurnošću utvrdi da li je saudijski prestolonaslednik naredio ubistvo novinara Džamala Kašogija, izjavio je predsednik SAD Donald Tramp.

"CIA se osvrnula na to pitanja, ali nije ništa apsolutno sigurno nije našla", rekao je Tramp novinarima u Beloj kući.

Američki predsednik izjavio je ranije da ne isključuje mogućnost umešanosti saudijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prestolonaslednika u ubistvo novinara Džamala Kašogija ali je dodao da to neće uticati na "besprekorne odnose" između SAD i Saudijske Arabije.

Kašogi (59), kritičar saudijskih vlasti koji je pisao za Vašington post, ubijen je 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu gde je otišao po dokumenta potrebna za venčanje sa turskom državljankom.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.