Izvor: RTS, 28.Maj.2022, 11:09

Tramp: Ako SAD imaju novca za Ukrajinu, onda imaju i za bezbednost u školama

Bivši američki predsednik Donald Tramp pozvao je na "drastične promene" pristupu problemima sa mentalnim zdravljem i bezbednosne promene u školama u SAD zbog pucnjave u školi u Teksasu u kojoj je poginulo 19 dece i dve nastavnice.
Donald Tramp je, obraćajući se na konvenciji Nacionalnog udruženja vlasnika oružja (NRA) u Hjustonu, da je potrebno olakšati načine smeštanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nasilnih i mentalno obolelih osoba u odgovarajuće ustanove, preneo je Rojters.

Govoreći o unapređenju bezbednosti u školama, Tramp je istakao da bi svaka škola trebalo da ima samo jedan ulaz, jake ograde i detektore metala, kao i da bi u svakoj školi sve vreme trebalo da bude policajac ili naoružano obezbeđenje.
"To nije stvar novca. To je stvar volje. Ako SAD imaju da pošalju Ukrajini 40 milijardi dolara, mi možemo to da uradimo", poručio je Tramp.
Pozvao je i na ukidanje zona bez oružja u školama i dodao da se na taj način žrtve ostavljaju bez načina za odbranu u slučaju napada.
Tramp je podsetio na staru izreku i rekao da su dobri ljudi sa oružjem jedini način da zaustavite loše ljude sa oružjem.
"Postojanje zla je jedan od najboljih razloga za naoružavanje građana koji poštuju zakon", rekao je Tramp pred okupljenima na konvenciji NRA u Hjustonu.
U pucnjavi u osnovnoj školi u gradu Juvalde u Teksasu u utorak ubijeno je 19 učenika i dve nastavnice, a više od desetoro dece je povređeno.
Napadač, osamnaestogodišnji Salvador Ramos je ubijen, a pre napada je pucao u svoju babu i na društvenim mrežama kačio fotografije sa oružjem i naveo šta će se desiti.
Predsednik SAD Džozef Bajden apelovao je na Kongres, u kojem se republikanci već dugo protive donošenju ograničenja za nošenje vatrenog oružja, da se konačno suprotstavi oružanom lobiju i spreči nova stradanja u masovnim pucnjavama.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRAMP Ako SAD imaju novca za Ukrajinu, onda imaju i za bezbednost u školama

Izvor: Kurir, 28.Maj.2022

Bivši američki predsednik Donald Tramp pozvao je na "drastične promene" pristupu problemima sa mentalnim zdravljem i bezbednosne promene u školama u SAD zbog pucnjave u školi u Teksasu u kojoj je poginulo 19 dece i dve nastavnice.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.