TRAMP ODUŠEVLJEN SMIRIVANJEM TENZIJA SA SEVERNOM KOREJOM: Uštedećemo stotine miliona dolara na jedan način (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2019, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMP ODUŠEVLJEN SMIRIVANJEM TENZIJA SA SEVERNOM KOREJOM: Uštedećemo stotine miliona dolara na jedan način (FOTO)

Američki predsednik Donald Tramp objavio je, komentarišući odluku SAD i Južna Koreje da stave tačku na godišnje vojne vežbe koje se održavaju na Korejskom poluostrvu, da te vežbe ne želi zbog štednje, ali i zbog boljih odnosa sa Severnom Korejom.

- Razlog zbog kojeg ne želim vojne vežbe sa Južnom Korejom jeste da za SAD uštedim stotine miliona dolara koje se ne nadoknađuju. To je bila moja pozicija mnogo pre nego što sam postao predsednik.Takođe, smanjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napetosti sa Severnom Korejom u ovom trenutku je dobra stvar! - napisao je Tramp na Tviteru.

The reason I do not want military drills with South Korea is to save hundreds of millions of dollars for the U.S. for which we are not reimbursed. That was my position long before I became President. Also, reducing tensions with North Korea at this time is a good thing!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 3, 2019

Južnokorejska agencija Jonhap objavila je juče da su ministar odbrane Južne Koreje Džeong Kjeong-du i vršilac dužnosti ministra odbrane SAD Patrik Šenahan tokom telefonskog razgovora postigli dogovor o reorganizaciji vojnih vežbi koje su održavane svakog proleća na Korejskom poluostrvu, kako bi stvorili povoljnu klimu u pregovorima sa Severnom Korejom o denuklearizaciji poluostrva.

Klinton ga je nazvao NAJOPASNIJIM MESTOM na svetu: Rat bi ovde odneo skoro MILIJARDU ŽIVOTA (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Tramp o "ratnim igrama"

Izvor: B92, 04.Mar.2019

Američki predsednik Donald Tramp odbacio je navode da je sa severnokorejskim liderom Kimom Džongom Unom razgovarao o ograničavanju vojnih vežbi s Južnom Korejom.."Vojne vežbe, ili ratne igre kako ih ja zovem, nikada nisu bile predmet razgovora na mojim sastancima s Kimom Džongom Unom", naveo je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.