Svi u Davosu su čekali Trampov govor – obećao sadnju hiljadu milijardi stabala

Izvor: RTS, 21.Jan.2020, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi u Davosu su čekali Trampov govor – obećao sadnju hiljadu milijardi stabala

U senci početka suđenja u Senatu o opozivu predsednika SAD, Donald Tramp se obratio okupljenima na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. Pohvalio je uspehe američke ekonomije naročito istakavši trgovinske sporazume sa Kinom i Meksikom, a najavio i sadnju hiljadu milijardi stabala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Donald Tramp je pred velikim auditorijumom reklamirao trgovinske sporazume koje su SAD postigle sa Kinom i Meksikom, ocenivši ih ako model za 21. vek.

Navodeći razne uspehe svoje administracije, Tramp se dotakao tema koje je istakao u svom prethodnom obraćanju na Forumu pre dve godine.
Zahvalio se stranim kompanijama za ulaganja u SAD i ocenio da je Amerika u mnogo boljem ekonomskom stanju nego što je bila kada je preuzeo dužnost pre tri godine.
"Vreme skepse je završeno", poručio je Tramp i pozvao na nova strana ulaganja. "Nema boljeg mesta od SAD, za svaki biznis koji traži mesto za uspeh", rekao je Tramp.
"Želim najčistiji vazduh i vodu"Pošto je Davosu glavna tema očuvanje životne sredine sa aktivistkinjom Gretom Tunberg kao najvažnijim gostom, Tramp je govorio o ekonomskoj važnosti nafte i gasa.
Ameriki predsednik je najavio da će se Vašington priključiti incijativi "Hiljadu milijardi stabala".
"Snažno verujem u očuvanje sredine. Želim najčistiji vazduh i vodu", poručio je Tramp.
Za to vreme u Vašingtonu počinje suđenje u Senatu u pocesu Trampovog opoziva. Optužbe za zloupotrebu vlasti i opstrukciju Kongresa, Tramp je ocenio kao protivustavne.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tramp u Davosu hvalio američku ekonomiju, kritikovao "pesimizam aktivista"

Izvor: VOA, 21.Jan.2020

"Amerika pobeđuje kao nikada do sada", poručio je američki predsednik Donald Tramp u govoru na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. On je hvalio američke ekonomske uspehe, a što se tiče životne sredine - obećao je da će se SAD pridružiti inicijativi o sađenju hiljadu milijardi stabala drveća,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.