Svi govore o novom Trampovom čoveku - sramno, znam ga

Izvor: B92, 25.Mar.2018, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi govore o novom Trampovom čoveku - "sramno", "znam ga"

Teheran -- Iran je odluku predsednika SAD o imenovanju bivšeg američkog ambasadora pri UN Džona Boltona za novog savetnika za nacionalnu bezbednost nazvao "sramnom".

Sekretar iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Ali Šamkani rekao je da je "sramota da savetnik za nacionalnu bezbednost jedne supersile dobija zaradu od terorističke organizacije", aludirajući na Boltonovo prisustvovao skupu iranske opozicione grupe "Mudžahedin e Halk" (MEK) 2017. godine, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je iranska agencija Fars.

SAD su 2012. godine uklonile grupu MEK sa liste stranih terorističkih orgnaizacija, navodi agencija AP.

Tramp je u četvrtak, 22. marta najavio da će Bolton koji se protivi nuklearnom sporazumu s Iranom zameniti Herberta Rejmonda Mekmastera na funkciji savetnika za nacionalnu bezbednost.

Bolton je poznat po snažnoj podršci Izraelu i neprijateljskom odnosu prema režimu u Teheranu.

Bivši izraelski ministar odbrane Šaul Mofaz izjavio je ranije danas da je Džon Bolton pokušao da ubedi Izrael da napadne iranska nuklearna postrojenja.

"Znam Boltona otkako je bio ambasador SAD u UN. On je pokušao da me ubedi da bi Izrael trebalo da napadne Iran", rekao je Mofaz, koji je takođe bio komandant izraelske vojske.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.