Skot: Sveobuhvatno rešenje međusobno priznanje Kosova i Srbije

Izvor: Vostok.rs, 18.Apr.2019, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: Sveobuhvatno rešenje međusobno priznanje Kosova i Srbije

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je da bi "sveobuhvatno rešenje kosovskog pitanja trebalo da uključi međusobno priznanje". On je naglasio da to piše i u pismu, koje je predsednik SAD Donald Tramp uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. "Dalje sve zavisi od vas", poručio je Skot. On je to kazao za televiziju Prva, komentarišući najavljeni sastanak u Berlinu 29. aprila na koji je pozvano državno rukovodstvo Srbije, prenosi Tanjug.
Upitan da li možemo da očekujemo žešće pritiske na Srbiju u narednim mesecima i da li je istina da su Sjedinjene Američke Države odustale od nekog kompromisnog rešenja, Skot je odgovorio - ne. "Mi vidimo sveobuhvatno rešenje ovog pitanja koje bi trebalo da uključi i zajedničko priznanje. To je bilo isto u pismu predsednika Trampa tako da nema ništa novo u tome. Ali, što se tiče novog pritiska - ne. Mi očekujemo da se sve strane vrate za pregovarački sto, a što se tiče dogovora, sve zavisi od vas", zaključio je Skot. Kajl Skot, ambasador SAD-a u Beogradu je nedavno saopštio da je NATO agresija, po njegovim rečima, stavila tačku na krvoproliće, a da je razlog povećanja malignih bolesti, umesto osiromašenog NATO uranijuma, prema njegovim rečima, genetika, pušenje ili sve starije stanovništvo Srbije. On je uputio i pitanje građanima i rukovodstvu Srbije, da li heroj u odbrani od NATO agresije, general Vladimir Lazarević, po njegovim rečima - zločinac može da bude profesor budućim generacijama vojnika. Rukovodstvo SAD-a je tokom NATO agresije pozivalo na bombardovanje škola, bolnica te da one "ne treba da budu izuzetak".  Podsetimo, SAD su još pre izbijanja rata na Kosovu materijalno, tehnički i oružjem snabdevale teroriste na Kosovu i Metohiji kako bi napadali srpske snage, da bi potom SAD krenule u otvorenu agresiju protiv Srbije (SR Jugoslavije) sa ciljem otcepljenja Kosova od Srbije. SAD su potom priznale terorističku organizaciju na Kosovu kao "legalnu" vlast, te priznale samoproglašeno Kosovo.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.