Sinhua: Kina šalje izaslanika u Severnu Koreju

Izvor: VOA, 15.Nov.2017, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinhua: Kina šalje izaslanika u Severnu Koreju

Kina je najavila da će tokom nedelje poslati specijalnog izaslanika u Severnu Koreju, prenosi kineska novinska agencije Sinhua. Song Tao, šef odeljenja za spoljne poslove Komunističke partije, otputovaće u Severnu Koreju u petak I sa tamošnjim zvaničnicima će razgovarati o nedavno okončanom zajedničkom nacionalnom kongresu, prenosi Sinhua ne navodeći više detalja. Peking je inače najveći trgovinski partner Pjongjanga I njegov politički saveznik, ali je Kina ipak podržala sankcije UN protiv Severne Koreje. Američki predsednik Donald Tramp je, tokom azijske turneje, apelovao na kineske I ostale regionalne lidere da pojačaju napore u rešavanju krize na Korejskom poluostrvu. Ipak, Kina strahuje da bi oštrije mere protiv Kim Džong Una mogle da uzrokuju talas izbeglica iz Severne Koreje u Kinu.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Seul poručio Trampu: Ne preduzimajte akcije bez našeg pristanka

Izvor: Blic, 15.Nov.2017

Američki predsednik Donald Tramp "ni pod kakvim okolnostima" ne bi trebalo da pokrene vojnu akciju protiv Severne Koreje bez pristanka vlade u Seulu, izjavila je danas predsednica južnokorejske vladajuće Demokratske partije Ču Mi-ae..."Predsednik Tramp često naglašava da stavlja sve opcije na sto....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.