SAD i Poljska dogovorile raspoređivanje špijunskih dronova na poljskoj teritoriji

Izvor: Vostok.rs, 13.Jun.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD i Poljska dogovorile raspoređivanje špijunskih dronova na poljskoj teritoriji

SAD i Poljska su se dogovorile da na poljskoj teritoriji rasporede špijunske dronove MQ-9, nalazi se u zajedničkoj deklaraciji o vojnoj saradnji koju su potpisali predsednici Donald Tramp i Andžej Duda.
„Formiraće se eskadrila za izviđanje, posmatranje Ratnog vazduhoplovstva SAD MQ-9 u Poljskoj. SAD nameravaju da razmenjuju informacije koje se dobijaju tokom operacija ove eskadrile radi realizacije naših vojnih ciljeva“, navodi se u dokumentu. U njemu se potvrđuje namera SAD da povećaju brojnost svojih snaga za 1.000 ljudi, sa sadašnjih 4.500. Poljska se, sa svoje strane, obavezuje da će za svoj račun pripremiti svu potrebnu infrastrukturu za ovaj broj američkih vojnika i tehnike. Radi se, između ostalog, o izgradnji vojnog aerodroma koji bi mogao da se koristi za prebacivanje snaga za vojne vežbe. Biće raspoređen štab američke divizije i jedinica američkih snaga specijalne operacije „za podršku vazdušnih, kopnenih i morskih operacija“. Predviđeno je i stvaranje infrastrukture radi osiguranja prisustva „borbene grupe oklopne brigade, brigade borbene avijacije i bataljona borbene logistike“. Strane će formirati i Centar za obuku u Dravsko-Pomorsku i drugim mestima Poljske.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.