RT: „Mogao sam da otpustim sve, uključujući i Milera!“:  Tramp objasnio kako bi izgledala prava opstrukcija

Izvor: Vostok.rs, 19.Apr.2019, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: „Mogao sam da otpustim sve, uključujući i Milera!“: Tramp objasnio kako bi izgledala prava opstrukcija

Izvor: Vostok / RT Donald Tramp je rekao da je najbolji dokaz "da nije bilo opstrukcija" činjenica da je velikodušno dozvolio specijalnom istražiocu Robertu Mileru da zaključi svoj uzaludni lov na veštice o vezama sa Rusijom, iako je kao predsednik imao ovlaštenje da okonča istragu. “Da sam hteo, imao sam pravo da okončam ceo lov na veštice. Imao sam pravo da otpustim sve, uključujući i Milera, da sam hteo”, objavio je Tramp, nakon objavljivanja izveštaja dvogodišnje istrage. „Odlučio sam da to ne učinim. Imao sam pravo da koristim izvršnu privilegiju. Nisam! "
Donald Trump was being framed, he fought back. That is not Obstruction.” @JesseBWatters I had the right to end the whole Witch Hunt if I wanted. I could have fired everyone, including Mueller, if I wanted. I chose not to. I had the RIGHT to use Executive Privilege. I didn’t!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 18, 2019 Tramp je dugo optuživao demokrate da vode "lov na veštice" protiv njega. Međutim, dok je istraga oslobodila američkog predsednika od bilo kakvog dosluha s Moskvom, njegovi kritičari i dalje insistiraju na tome da je Tramp i dalje mogao biti saučesnik u opstrukciji istrage. Tokom dugog, gorkog procesa istrage, bilo je izveštaja da je Tramp želeo da smeni samog Milera, kao i bivšeg državnog tužioca Džefa Sešnsa, bivšeg savetnika Bele kuće Don Mekgana i zamenika državnog tužioca Rod Rozenštajna. U četvrtak je državni tužilac Vilijem Bar rekao da, iako je specijalni istražilas razmatrao 10 različitih slučajeva potencijalne opstrukcije, da nijedan od tih slučajeva nije zahtevao krivično gonjenje predsednika.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.