Predsednik nastavlja kampanju, traže se države u kojima je moguće okupljanje više ljudi

Izvor: B92, 09.Jun.2020, 12:46

Predsednik nastavlja kampanju, traže se države u kojima je moguće okupljanje više ljudi

Vašington -- U naredne dve sedmice aktuelni predsednik SAD Donald Tramp planira da nastavi održavanje skupova u kampanji za novembarske predsedničke izbore.

To je potvrdio neimenovani zvaničnik zadužen za Trampovu izbornu kampanju.

Zbog pandemije koronavirusa, poslednji takav skup Tramp je održao 2. marta u Šarlotu, u saveznoj državi Severna Karolina, a njegovi saradnici tvrde da on jedva čeka da kampanja na terenu ponovo počne, navodi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Međutim, nije jasno kada i gde će biti održan sledeći predizborni skup, a ovaj zvaničnik kaže da se, zbog kovida 19, i dalje radi na merama zaštite za one koji će im prisustvovati.

Menadžer Trampove kampanje Bred Parskale će tokom narednih dana Trampu izneti određene opcije u pogledu organizovanja tih skupova, a zbog restriktivnih mera, koje su još na snazi u Severnoj Karolini, u Šarlotu nije moguće da konvencija na kojoj bi Republikanska partija trebalo da imenuje Trampa za svog predsedničkog kandidata bude održana pred planiranim brojem prisutnih.

Zbog toga su, kako tvrdi jedan od savetnika angažovanih u Trampovoj kampanji, aktuelni predsednik i Nacionalni komitet republikanaca naklonjeni ideji da ona bude održana u Džeksonvilu, u saveznoj državi Florida, jer očekuju da okupljanje tamo bude moguće u većem broju.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.