Nepoštovanje naše zemlje Tramp ponovo napao NFL zbog klečanja igrača tokom himne

Izvor: Blic, 18.Okt.2017, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nepoštovanje naše zemlje" Tramp ponovo napao NFL zbog klečanja igrača tokom himne

Američki predsednik Donald Tramp opet je danas oštro napao ligu američkog fudbala NFL zbog igrača koji iz protesta kleče tokom izvođenja himne.

- NFL je odlučila da ne neće primoravati igrače da stoje tokom izvođenja nacionalne himne. Potpuno nepoštovanje naše zemlje - naveo je Tramp na Tviteru.

Vlasnici NFL klubova i igrači juče su na redovnom godišnjem zasedanju lige razgovarali o spornim društvenim pitanjima, mada tema stajanja tokom himne nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bila centralna tema.

Komesar NFL-a Rodžer Gudel rekao je da vlasnici nisu tražili od igrača da se obavežu da će stajati tokom himne.

Tramp je prošlog meseca od vlasnika timova u NFL-u tražio da otpuste igrače koji tokom himne klečeći protestuju zbog policijske brutalnosti i rasne nepravde, što je naišlo na još veći protest igrača.

Simboličan protest započeo je kvoterbek San Franciska Kolin Kapernik u avgustu 2016. kada je kleknuo tokom izbođenja himne iz protesta zbog odnosa prema crncima i nepravde. Njegov gest je posle sledilo još nekoliko igrača američkog fudbala, da bi posle Trampovog poziva vlasnicima timova da ih otpuste, to uradilo više stotina igrača.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp opet napao NFL zbog klečanja igrača tokom himne

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2017

Američki predsednik Donald Tramp opet je danas oštro napao ligu američkog fudbala NFL zbog igrača koji iz protesta kleče tokom izvođenja himne..."NFL je odlučila da ne neće primoravati igrače da stoje tokom izvođenja nacionalne himne. Potpuno nepoštovanje naše zemlje", naveo je Tramp na Tviteru...Vlasnici...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.