Izvor: Blic, 24.Okt.2017, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NIJE MOGAO DA SE SETI IMENA" Udovica američkog vojnika: Tramp me još više rasplakao

Američki predsednik Donald Tramp nije mogao da se seti imena poginulog vojnika, koji je stradao 4. oktobra u Nigeru, kada je pozvao njegovu suprugu da joj izjavi saučešće, izjavila je udovica za "Ej-BI-Si", ali je Tramp to negirao na Tviteru.

- Predsednik je rekao da je on (njen suprug) znao za šta se prijavljuje, ali da boli u svakom slučaju. I to me je nateralo na suze jer sam bila toliko ljuta zbog tona u njegovom glasu i načinu na koji je to rekao - rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je gostujući u emisiji "Dobro jutro Ameriko" udovica pokojnog narednika La Dejvida Džonsona.

- Tramp nije mogao da se seti imena mog supruga - rekla je ona i dodala da je ime njenog supruga izgovorio tek nakon što je, kako joj je rekao, pogledao u izveštaj o pogibiji koji je imao ispred sebe.

Ubrzo potom Tramp se tim povodom oglasio na Tviteru negirajući njenu priču.

"Imao sam razgovor pun poštovanja sa udovicom narednika La Dejvida Džonsona i njegovo ime sam izgovorio na početku, bez oklevanja", poručio je Tramp.

Udovica koja nosi treće dete iz braka sa poginulim vojnikom, rekla je da ga je čula da zapinje u pokušaju da se seti imena njenog supruga".

- To me je povredilo najviše jer ako se moj muž tamo bori za našu državu i rizikuje svoj život za nju, zašto ne možes da se setiš njegovog imena - zapitala je udovica.

Istakla je da ju je sve to nateralo "još više na suze" jer njen muž je, kazala je, bio dobar vojnik.

Kako je AP preneo, udovica je takođe istakla da želi da zna zbog čega joj nije bilo dozvoljeno da vidi telo svog supruga koji je sahranjen u subotu.

Džonson koji je poreklom iz Majamija, bio je među američkim vojnicima koji su poginuli u zasedi džihadista 4. oktobra u Nigeru gde je Islamska država uspostavila svoje prisustvo, a njegovo telo je vraćeno kući 17. oktobra.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.