Tramp: Mnogo je uhapšenih, odlično obavljen posao, hvala predsedniče Tramp FOTO

Izvor: B92, 02.Jun.2020, 16:23

Tramp: Mnogo je uhapšenih, odlično obavljen posao, hvala predsedniče Tramp FOTO

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp pohvalio je primenu sile koju je noćas policija sprovela nad demonstrantima.

Tramp se oglasio na Tviteru, gde je izneo podatke da u Vašingtonu noćas nije bilo problema.

"Mnogo je uhapšenih, ali odlično su svi odradili posao. Preterana sila. Dominacija. Takođe, Mineapolis je bio odličan (hvala predsedniče Tramp)", napisao je on.

Više od 7.200 ljudi uhapšeno je tokom nereda koji su se u 43 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američka grada dogodili tokom prošlog vikenda.

Kako prenosi BBC, uhapšeni su između ostalog optuženi za provalništvo, podmetanje požara, teške fižičke napade i učestvovanje u neredima.

Do hapšenja je došlo pošto su se protesti zbog policijske brutalnosti nad Afroamerikancima proširili čitavom zemljom, a mnoge od tih demonstracija se pretvorile u nasilne, uz slučajeve vandalizma, podmetanja požara i pljački.

Okupivši se uprkos policijskom času, demonstranti su se sukobili sa policijom u Vašingtonu, Njujorku, Los Anđelesu, San Francisku i drugim gradovima, a organi reda su na njih bacali suzavac, usled čega su optuživani za prekomernu primenu sile.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.