Ministarka Marija prenela Putinov stav o Obami i pomaganju teroristima: Ovaj potez je NEPRIJATELJSKI ČIN Amerike prema Rusima

Izvor: Telegraf.rs, 27.Dec.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka Marija prenela Putinov stav o Obami i pomaganju teroristima: Ovaj potez je NEPRIJATELJSKI ČIN Amerike prema Rusima

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je danas da odluku SAD o ublažavanju restrikcija na snabdevanje oružjem sirijskih pobunjenika vidi kao "neprijateljski čin" koji ugrožava bezbednost ruskih borbenih aviona i vojnog osoblja.

To je javila ruska agencija RIA novosti pozivajući se na ovo ministarstvo, navodeći da administracija odlazećeg predsednika SAD Baraka Obame pokušava da zakomplikuje situaciju u svetu pre nego što novoizabrani predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Donald Tramp preuzme dužnost u Beloj kući u januaru naredne godine, prenosi Rojters.

TAS S precizira da je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova "neprijateljskim činom" okarakterisala to što je Barak Obama 23. decembra potpisao zakon o vojnom budžetu kojim se Pentagonu ovlašćuje isporuka ručnim protivavionskih bacača raketa naoružanoj sirijskoj opoziciji.

Zaharova je rekla da bi isporučeno oružje brzo završilo u rukama džihadista i dodala da Vašington to mora da shvati.

- Možda oni čak očekuju da se ovo desi, s obzirom na to da zapravo sponzorišu (terorističku organizaciju Džabhat al Nusra, koja je deo Al Kaide. Ovo teško da može da se nazove bilo kako drugačije do pomaganje i podržavanje terorista - izjavila je Zaharova i dodala da ova odluka "predstavlja direktnu pretnju po letelice ruskih vazdušnih snaga, ostalo rusko vojno osoblje i ambasadu Rusije u Siriji koja je više puta granatirana".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.