Melanija okreće leđa Trampu: Za nju je to poglavlje završeno

Izvor: B92, 08.Sep.2021, 14:10

Melanija okreće leđa Trampu: "Za nju je to poglavlje završeno"

Bivši američki predsednik Donald Tramp ne krije razmišljanja o potencijalnoj novoj kandidaturi za Belu kuću 2024. godine, ali izgleda da njegova supruga Melanija Tramp nije zainteresovana da ponovo uživa u tituli prve dame.

Od kada je prošlog januara napustila Vašington, prva dama Amerike se sve više povlači iz javnosti - viđena je samo jednom sa sinom Baronom, u julu, na izlasku iz Trampove kule u Njujorku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako prenosi CNN, prošlog meseca se vratila sa letovanja iz Palm Biča na Floridi, a njeni prijatelji tvrde da će ostati u Mar-a-Lagu dok Baron pohađa privatnu srednju školu. Tvrde da je Melanija odustala od života na Menhetnu kakav je poznavala pre dolaska u Belu kuću.

Melanijina nezainteresiranost za javni politički život je toliko velika da je, navodno, nekim svojim prijateljima priznala da ne samo da ne namerava da podrži političke ambicije svog supruga, već uopšte nema želju da se vrati u Belu kuću.

"Ona ne želi ponovo da bude prva dama. Za nju je to bilo poglavlje života koje se završilo, i to je to", rekao je izvor blizak Melaniji za CNN.

Na Trampov uticaj na Republikansku stranku gleda kao na njegov, a ne njen posao.

"Melaniju nećete videti na skupovima ni u kampanjama, čak ni ako on zvanično potvrdi da će se ponovno kandidovati", rekao je izvor koji je navodno upoznat sa Melanijinim stavom.

"Umesto nje će biti Lara, supruga Trampovog sina Erika, ili Kimberli Guilfojl, devojka Trampovog najstarijeg sina Dona. Oni imaju istu želju za ponovnu trku kao i Tramp, a Melanija je nimalo nema", dodao je izvor.

Iako su se prethodni predsednički kandidati često oslanjali na svoje supruge i njihov uticaj u krugovima ženskih glasača, ideja o povećanju birača u nekoj izbornoj jedinici nikad nije bila Melanijina stvar, otkrila je osoba bliska prvoj dami tokom godina koje je provela u Beloj kući.

Zapravo, Melanijin odgovor "ne" na molbe Trampovog osoblja da se pojavi na nekom događaju, je toliko bio čest da su na kraju jednostavno prestali da je pitaju.

"Činjenica je da su njegovi ljudi navikli da je nema. Progurala je ideju da je to što je nema dobra stvar. Obožavaoci su postali zaštitnički nastrojeni zbog toga što je nema, što je zapravo prilično neverovatno kad malo bolje razmislite", rekla je politička pomoćnica koja je jedno vreme radila sa tadašnjim američkim predsednikom.

Dok je Laura Buš bila vešta u prikupljanju sredstava i privlačenju žena u kampanju, a Mišel Obama u javnom govoru u ime svog supruga Baraka Obame je čak dobila nadimak 'The Closer', Melanija je toliko dobra u tome što je nema da je svoju odsutnost učinila standardom.

Tako je, na primer, na konzervativnoj političkoj konferenciji u februaru bivši predsednik Tramp u svom 90-minutnom obraćanju samo preneo Melanijin pozdrav, rekavši kako im ona, koja ih voli koliko i on, kaže 'zdravo'. Publici je to bilo dovoljno i jako ih je razveselilo.

Njen život je i dalje vrlo privatan, više nego što bi po prirodi njene uloge u Vašingtonu mogao da bude.

"Tako joj se sviđa. Što više ima privatnosti, a manje u javnosti, to bolje. I u tome nema ništa loše. Mislim, ako je svaka osoba na svetu gledala svaki vaš pokret poslednjih četiri ili pet godina, a vama to nije bilo prijatno, zamislite koliko je to moralo da utiče stimulativno", zaključuje osoba koja Melaniju poznaje više od decenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.