Marković: U Trampovom pismu nepravedna fraza i ništa konkretno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2018, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: U Trampovom pismu nepravedna fraza i ništa konkretno

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS), istoričar Predrag Marković ocenio je danas da se u pismu koje je američki predsednik Donald Tramp uputio kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ponavlja nepravedna fraza - da obe strane treba da pokažu uzdržanost.

"Srbija se nikad nije odricala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mirovnog procesa, sve vreme poslednjih nekoliko godina Srbija je jedina koja pokazuje razum i uzdržanost", istakao je Marković u Dnevniku RTS-a, istovremeno ukazujući da Albanci gaze sve principe međunarodnog prava.

On smatra da se ne zna tačno koliko je Tramp reprezentativan za američku politiku, pogotovo jer je nedavno bez konsultovanja saradnika rekao da se povlači iz Sirije.

Marković napominje da odluka Prištine o formiranju vojske nije direktno ugrozila regionalni mir i stabilnost, ali ocenjuje da je to podmukla mera usmerena na iscrpljivanje kosovskih Srba.

"Zato region mora da pokaže podršku Srbiji jer je to podrška slobodi trgovine i drugih prava", zaključio je istoričar Predrag Marković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.