Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2018, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron u Bijeloj kući, Tramp mu se zahvalio za akciju u Siriji

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp i prva dama SAD Melanija, obučena potpuno u bijelo, sa šeširom iste boje, dočekali su danas u Bijeloj kući predsjednika Francuske Emanuela Makrona i njegovu suprugu Brižit, a Tramp se odmah po dolasku gostiju "lično zahvalio" Makronu zbog "nedavne odlučne akcije" u Siriji, javlja CNN.

Američka televizija, koja uživo na sajtu prati Makronovu posjetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Trampovoj predsjedničkoj rezidenciji, naglašava da je i Makronova supruga odabrala belu odevnu kombinaciju.

Navodi se da je ovo prva državna poseta koju Tramp ugošćava u Beloj kući i da su pored predsednika i prve dame Makronove dočekali i potpredsednik SAD Majk Pens i šef Trampovog kabineta Džon Keli, čime su po ocjeni CNN-a scenu ispred Bijele kuće učinili grandioznom.

Tramp je pohvalio ulogu Francuske u odgovoru na hemijski napad u Siriji.

"Zajedno sa našim britanskim prijateljima, SAD i Francuska nedavno su preduzeli odlučnu akciju kao odgovor na to što je sirijski režim koristio hemijsko oružje. Želim da se lično zahvalim predsjedniku Makronu, francuskoj vojsci i francuskom narodu na istrajnom partnerstvu. Bili su apsolutno nevjerovatni. Puno Vam hvala, gospodine predsjedniče", poručio je Tramp.

Za Makrona je dočekan svečani doček uz 500 pripadnika vojske SAD, a nakon intoniranja himni obje zemlje on je sa Trampom prošao pored počasnog stroja.

Večeras Tramp za Makronove organizuje večeru u Bijeloj kući, prvu svečanu večeru za nekog državnika otkad je došao na vlast, a za meni i sve ostale pojedinosti pobrinula se lično njegova supruga Melanija.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

(VIDEO) MAKRONOVI STIGLI U BELU KUĆU Tramp: Hvala Vam, gospodine predsedniče, na istrajnom partnerstvu u Siriji

Izvor: Kurir, 24.Apr.2018

Američki predsednik Donald Tramp i prva dama SAD Melanija, obučena potpuno u belo, sa šeširom iste boje, dočekali su danas u Beloj kući predsednika Francuske Emanuela Makrona i njegovu suprugu Brižit, a Tramp se odmah po dolasku gostiju "lično zahvalio" Makronu zbog "nedavne odlučne akcije"...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.